Reatips

På onsdag börjar årets bokrea, den 22 februari. Förr i tiden var det en enormt stor händelse och ärligt talat är den inte lika stor idag. Men likväl; det finns massor av fynd att göra och vi skulle själva springa ned på bokhandeln för att få tag på:

Lina: I romanväg är det är dags för en Ranelid och så får det bli Señor Peregrino av Sanmartin. För spänningens skull väljer jag en Nesbø och för lite mer ”ungdomlig” spänning väljer jag Cirkeln av Strandberg/Bergmark som jag råkar ha missat att läsa men ÄR ett måste. En intressant biografi (eller snarare autobiografi) är Min Kamp av Knausgård. Del 1 är nu med på rean om du vill påbörja denna brutalärliga livsbeskrivning som kommer ges ut i sex delar. Fyran dyker upp i inbundet i vår och tvåan finna nu i pocket. Jag brukar fynda faktaböcker på rean som jag inte annars unnar mig; härligt lyxigt. För alla hundälskare finns det 10 titlar att välja emellan men det är inget för mig. Det får bli trädgårdsböcker där jag väljer Sommarblommor hela säsongen. Två böcker som jag verkligen gillar, eftersom jag älskar Sverige, är Upplev Sverige och Sveriges märkligaste sevärdigheter. Perfekt för att upptäcka vårt land. Till knatten väljer jag (eller han kanske) Bamses sagobok och någon härlig bok med ljud. Vi ses!

Alexander: Bland romanerna blir det en ny bekantskap och en tidigare favorit – Susan Abulhawas Morgon i Jenin och Det gångna är inte en dröm av Kallifatides. Inom thrillergenren är jag lite villrådig, men jag skulle nog ta Hjort/Rosenfeldts Det fördolda. För de dagar jag bara vill lyssna är valet för mig superenkelt – det blir Just Kids  av Patti Smith. Biografier…jag kan för mitt liv inte bestämma om jag ska välja Herik Bergrens biografi om Olof Palme, Murakami eller Keith Richards Livet! Så jag skulle ta alla tre. När det kommer till historia gillar jag lite udda böcker. Därför har jag fastnat för Gunnar Ekbergs De ska ju ändå dö. När vi snackar fakta skulle det nog bli Bonniers stora bok om hundar och Åke Moqvists El Camino. För min lille man där hemma skulle jag definitivt avsluta tipset med att välja Vill ha en puss! sa krokodil. God Rea på er!

 

Recommended Posts

Leave a Comment