LÄSLOV – Läsa? Men det är ju lov!

Läslov_HEART_logo_cmyk-300x83

 

 

 

Under LÄSLOV vecka 44 arrangeras läsfrämjande aktiviteter och evenemang över hela landet. Det handlar om att stimulera barns och ungas lust till läsandet, berättandet och skrivandet i alla dess former och på alla upptänkliga platser. Vi kommer att riktigt bra priser på härliga böcker för de flesta åldrar, välkomna in!
//Lina & Alexander

LÄSLOV vecka 44 är ett brett läsfrämjande samarbete genom Läsrörelsen med elevorganisationer, bokförlag, bibliotek, bokhandel, idrottsföreningar, fackliga organisationer, kulturinstitutioner och företag i ett stort växande nätverk.

Johan Unenge, Sveriges första läsambassadör och läscoach:

De allra flesta böcker skrivs för att vara underhållning. Locka till skratt, skräck eller funderingar. Men för många är läsa detsamma som jobbigt. Det är ungefär som att springa en sväng i elljusspåret en gång om året. Då är det jobbigt. Gör du det tre gånger i veckan blir det plötsligt enkelt. Läsning fungerar likadant. Det kräver sin tid. 5000 timmar brukar forskare säja. Sedan kan man påstå att man är en läsare. Läsa kan vara så mycket mer än läxböcker. Det kan vara att ta del av de 600 böcker som utkommer i Sverige varje år. Men det kan också vara en riktigt bra serietidning. Eller en helt vanlig tidning om favoritämnet. Det finns de som tror att ljudböcker är fusk. Det är det inte. Bara ännu ett sätt att ta till sig berättelser.
Låt lovet bli ett första trevande steg. Man ångrar aldrig en bok.

Recent Posts

Leave a Comment