Verksamheten
Bokhandeln har funnits på nuvarande adress sedan 1941 och drivs från år 2012 i tredje generation av Lina och Alexander Zackrisson. Omsättningen baseras i huvudsak på bokförsäljning och verksamheten har varit vinstgivande de senaste sju åren. Övrigt sortiment består av skriv- och kontorsmaterial, samt presentartiklar. Finns yta och potential för utökat sortiment, evenemang, författarbesök, temakvällar, sagostunder, läsecirklar etc.

Vi tillhör bokhandelskedjan Ugglan. Till en årsavgift av ca 10 000 kr erbjuds centrala bokinköp, leverantörsavtal, kundklubb, gemensamma kampanjer och kataloger, inköpsmässor (kontors- och presentartiklar) februari och september samt en intern bokmässa i maj.

Senaste boksluten finner ni på t.ex. rating.se. Räkenskapsår: Maj-April. I nuvarande verksamhet är personalbehov ca 1,5. Vinstmedel har utdelats till ägare (Ylva Zackrisson) de tre senaste åren. Hör av er till oss för vidare detaljer kring siffrorna.

Bostadsrättslokal, Storgatan 12 (Brf Bellbo 783200-0058)
Butiksyta: 146 m2
Biyta: 270 m2 i källarplan med egen ingång
Förråd + parkeringsplats,
Avgift: 13 186 kr/mån (exkl.moms)
Värdering utförd 2012-05 och reviderad 2018-11 av Eric Thors Fastigheter AB: 500 000 kr

Biytan på källarplanet består i huvudsak av en stor öppen yta, samt två mindre kontorsrum. Här finns möjlighet att dubblera försäljningsytan. Nedervåningen rymmer även ett mindre pentry och grovingång. I dagsläget används ytan endast under bokrean i februari och mars. Har tidigare varit kontinuerligt uthyrd som lagerlokal och kontor.

Övrigt  
Bokhandeln ligger mitt på Rättviks affärsgata, granne med kläd- och mataffärer, systembolaget m.fl. En aktiv köpmannaförening arrangerar aktiviteter året runt. Främst under sommar, jul och de två årliga marknadshelgerna (med fler än 100 000 besökare).

Kommunen har ca 11 000 invånare med stor ökning under skolloven. Bygden präglas av entreprenörsanda och turismnäring. Dalhalla, midsommar, Musik runt Siljan och kultur i största allmänhet lockar många besökare till bygden året om. För mer info om centralorten se www.rattvik.se

Livet i Rättvik är enkelt, nära och vackert!

Är du intresserad?
Hör av dig till oss eller kom förbi och se hur vi har det!
Maila gärna frågor till info@sorlinsbokhandel.se
Pris: 850 000 kr (lokal + inkråm/aktiebolag)

Lina & Alexander Zackrisson